RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Радуцький біля керма комітету ВР з питань охорони здоров'я - це приниження для медиків - Семен Глузман

Голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький - одна з найбільших кадрових помилок президента Володимира Зеленського.

Про це заявив лікар-психіатр і президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман в коментарі для "Апострофа", розмірковуючи на тему кадрових перестановок в Міністерстві охорони здоров'я.

"Саме він (президент) привів Михайла Радуцького на посаду глави законодавчого медичного комітету. Радуцький не мав очолити цей комітет. Це як мінімум, принизливо", - читає медик.

Вітчизняна медична галузь переживає не найкращі часи, продовжив Глузман. Але Радуцький, на його думку, самоусунувся від відповідальності.

"А все каміння, чомусь, летить в бік вже колишнього міністра охорони здоров'я (Максима Степанова). Його звинувачують в провалі медичної системи в боротьбі з коронавірусом. Зокрема, що стосується закупівель вакцин. Хоча в будь-якій нормальній країні відповідальність за закупівлю вакцини несе прем'єр-міністр і президент", - нагадує Глузман.

Він вважає, що влада зобов'язана виправити свої кадрові помилки в сфері охорони здоров'я.

"І почати потрібно саме з Михайла Борисовича (Радуцького). Повторюся - його перебування на посаді глави профільного комітету ВР це, як мінімум, принизливо", - резюмував він.

Нагадаємо, що Рада проголосувала за зняття Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я.

Комітет з питань охорони здоров ВР це рішення попередньо не підтримав: голоси розділилися 7 на 8. Глава комітету Радуцький при цьому виступав проти Степанова.

Уже ексміністра, в свою чергу, активно підтримувала медична спільнота і відомі лікарі, в тому числі, Борис Тодуров, Семен Глузман, Ольга Голубовська та інші.