RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Влада зламала більшість в КСУ, щоб не допустити визнання неконституційним закону про ринок землі - Юлія Тимошенко

Голову Конституційного суду Олександра Тупицького і суддю Сергія Касмініна співробітники державної охорони не допустили до слухання КСУ щодо ринку землі, тим самим заблокувавши прийняття рішення у справі.

Про це повідомила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на мітингу під Конституційним судом.

За словами політика, в КСУ серед суддів вже була сформована більшість, яка мала прийняти рішення визнати законопроєкт про відкриття ринку землі таким, що суперечить окремим нормам Конституції.

"Для того, щоб зруйнувати більшість в суді, яка за те, щоб визнати закон про розпродаж сільськогосподарської землі неконституційним, вони сьогодні силою державної охорони не допустили в залу голову Конституційного суду Тупицького… Два судді, включаючи голову Конституційного Суду державною охороною не допущені аби за Конституцією вчинити правосуддя. Мета одна – зруйнувати більшість в Конституційному суді, яка проти продажу землі", - вказала Тимошенко.

Вона розповіла про політичні наслідки таких кроків з боку влади.

"Це говорить про те, що президент, нажаль, не на стороні народу, бо він точно знає, що більшість українців проти розпродажу землі іноземцям", - зазначила лідер "Батьківщини".

Нагадаємо, Велика палата Конституційного суду 3 червня почала розгляд справи про конституційність земельної реформи. На відповідність Конституції перевіряють закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" від 31 березня 2020 та окремі положення Земельного кодексу України зі змінами, що були внесені зазначеним законом.