RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

АПК, туризм, логістика та IT - основні складові економіки на 20 років - Борис Колесніков

АПК, туризм, логістика та IT-технології - це основні складові української економіки на найближчі 20 років.

Про це Борис Колесніков, лідер партії "УКРАЇНА - НАШ ДІМ" заявив на презентації програми з формування обласних організацій, початок якої було покладено в Харкові та Сумах.

"Харків - це перша столиця України, індустріальний і науково-технічний центр, місто, в якому впродовж кількох десятиліть формувалася управлінська еліта. В найближчі місяці у всіх областях України партія відкриє свої обласні організації, щоб вони могли ефективно донести наші ідеї до виборців", - заявив Борис Колесніков.

Завданням зустрічей з активом міста і ЗМІ було не лише представлення керівників облорганізацій "УКРАЇНА - НАШ ДІМ", але і діалог про проблеми кожного регіону і країни в цілому.

"В Україні існують основні сектори, які утворюють економіку країни. Це - АПК, туризм, важка промисловість, логістика та інформаційні технології. Промисловість - це Схід країни. Захід і Південь країни - потужні туристичні центри. Багато країн під час пандемії були закриті, туристи з держав Перської затоки переорієнтувалися на Україну", - заявив політик.

"УКРАЇНА - НАШ ДІМ" пропонує скоротити кількість чиновників, максимально передати повноваження з центру на місця, зберігши за центром міжнародні відносини, інфраструктурні проєкти, безпеку. Багаторічний генеральний конструктор ДП "Антонов", радник голови партії з питань аерокосмічної галузі Дмитро Ківа вказав на фактори, які призвели до занепаду виробництва в Україні, головний з них - неефективне управління: "Завод "Зірка", який випускав порох. Ще Катерина II видала указ про його створення. Завод виробляв мільйони пудів пороху. А зараз його ніхто не випускає, і Україна змушена закуповувати порох у Туреччині, Єгипту, Польщі, Чехії... Щоб заводи працювали - країною мають управляти професіонали!", - підкреслив Герой України.

Багато уваги було приділено питанням трансформації економічних показників в соціальні - програма партії на дві третини складається з соціальних програм, увагу було приділено реформі освіти та переходу на шведську модель медстрахування, при якій кількість амбулаторій не скорочується, а люди мають якісну безкоштовну медицину.

"Коли ми виграємо вибори, перший законопроєкт, який реалізує партія - це обов'язкове державне медичне страхування. Він дозволить українцям отримати якісне медичне обслуговування" - впевнена радник глави "УКРАЇНА - НАШ ДІМ" з питань медицини Валентина Маркевич.

Партія пропонує отримати кошти для розвитку країни шляхом детінізації економіки та створення сприятливих умов для бізнесу.

Борис Колесніков зазначив також, що дострокових виборів до Ради не буде: "У цьому немає практичного сенсу, поки не буде доведена до кінця виборча реформа. Її головний постулат - 300 депутатів і відкриті списки".

На питання, чим відрізняється команда партії "УКРАЇНА - НАШ ДІМ" від інших, він підкреслив: "Кожен член партії "УКРАЇНА - НАШ ДІМ" тримає своє слово і бере на себе відповідальність за прийняті рішення", - підкреслив Колесніков.

Лідером Харківської обласної організації "УКРАЇНА - НАШ ДІМ" став Віталій Немилостивий. У Сумах керівником облорганізації партії став Костянтин Проценко.

Найближчим часом команда партії "УКРАЇНА - НАШ ДІМ" побуває і в інших містах України.