RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Експерт назвав Вікторію Васильчук претенденткою на посаду заступника міністра юстиції та поставив їй питання про рейдерство та реєстри

Керівниця Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Вікторія Васильчук є основною кандидатурою на посаду заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації.

Про це повідомив політолог, голова центру "Ейдос" Віктор Таран, повідомляє "Корреспондент".

Таран вважає це позитивним сигналом, що свідчить, що влада все ж має намір боротися із "земельною мафією". Наразі Васильчук курирує Івано-Франківськ, де факти незаконних операцій із землею вдалося звести до мінімуму.

"Ринок землі, який стартував цього року і лише набирає обертів, вже засвітив дуже багато проблем. Як правило, проблеми однотипні — чорні нотаріуси, які переоформлюють ділянки, рейдерські атаки на фермерів, безпеку відомостей державних реєстрів", — пише Таран.

За оцінкою експерта, на нинішній посаді Васильчук продемонструвала, що "збирається боротися із цим злом". У контексті можливого призначення на посаду заступника міністра Таран поставив претендентці 6 питань:

1) Перші кроки на посту та який глобальний план подолання успадкованих проблем?

2) Як ви збираєтесь долати рейдерство?

3) Скільки ще потрібно позбавити "чорних" нотаріусів свідчень, щоб Нотаріальна палата взялася за очищення своїх лав?

4) Чи можливо нині ліквідувати державні нотаріальні контори та чи не призведе їх ліквідація до соціального вибуху?

5) Чому ДП "НАІС" ("Національні інформаційні системи") не може забезпечити безпеку відомостей державних реєстрів?

6) Коли буде ліквідовано Антирейдерську комісію, адже міністр юстиції пообіцяв це зробити протягом найближчих шести місяців і чи поставлено перед вами саме це завдання?

"Сподіваюся, громадськість зможе почути відповіді на ці питання найближчим часом. Оскільки саме відкрита та чесна позиція з цих питань допоможе суспільству краще оцінити професіоналізм та порядність ймовірної претендентки", - написав Таран.

Раніше посаду заступника міністра юстиції з питань держреєстрації обіймала Ольга Оніщук. Після звільнення посада залишається вакантною протягом 4 місяців.