RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Британський економіст розповів, що відлякує іноземних інвесторів від України

Високий рівень корупції та бюрократії відлякує іноземних інвесторів від України, але це не єдине, на що звертає увагу бізнес, коли збирається вийти на ринок тієї чи іншої країни.

Про це заявив британський економіст, аналітик Blue Bay Asset Management із лондонського Сіті Тімоті Еш під час відеоконференції, присвяченої реформам в економіці та банківському секторі України в світлі євроінтеграційних процесів нашої країни, що відбулася 20 грудня.

Говорячи про перебіг реформ в Україні, він зазначив, що на сьогодні є певні успіхи, зокрема, в досить проблемному енергетичному секторі.

"Макропоказники виглядають дуже непогано, а інвестори дивляться насамперед на макропоказники. Хоча багато в чому це пов'язано з низькою порівняльною базою через падіння минулого року", - сказав Еш.

За словами аналітика, велике розчарування викликає ситуація у великих державних компаніях, таких, як, наприклад, НАК "Нафтогаз України" та "Укрзалізниця".

Окремо Еш висловився про українську судову систему, яка, за його словами, є дуже великою проблемою.

"Головна мета уряду має полягати в тому, щоб зробити Україну хорошим місцем, де можна робити бізнес", - резюмував експерт.

Раніше в ефірі Апостроф TV інвестиційний банкір Сергій Фурса розповів, чи відмовляться народні депутати від виплат у конвертах у разі, якщо їм суттєво збільшать зарплату.