RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У New York Times розповіли про провали оточення Зеленського у питаннях нацбезпеки

Президент Володимир Зеленський вирішив повторити в житті телесеріал, тому назвав свою партію на честь шоу "Слуга народу". Актори, режисери і медійники, котрі вийшли з нього, очолили його політичну силу і пішли за ним до влади. Проте багато хто з них виявився абсолютно непристосованим для виконання ввірених їм обов'язків і допускається тривожних для національної безпеки помилки.

Про це пише впливове американське видання New York Times.

Так, керівник Офісу президента Андрій Єрмак був медіа-юристом і кінопродюсером. Голова СБУ Іван Баканов був директором студії "Квартал 95". Головний радник президента Сергій Шефір був сценаристом та продюсером, чиї основні заслуги включали хітовий романтичний комедійний фільм “Вісім перших побачень” і телесеріал “Свати”.

Роман Грищук був хедлайнером комедійного шоу під назвою “Мама реготала”, перш ніж виграти місце у парламенті із партією Зеленського.

Як пише New York Times, окрім загального відчуття, що оточення Зеленського не є компетентним у доручених їм сферах, критики вказують на те, що вони називають тривожними помилками в національній безпеці.

Так, Єрмак 2020 року наказав відкласти операцію із захоплення десятків російських найманців, які воювали на Донбасі, внаслідок чого, повідомляє Bellingcat, операцію було зірвано.

Критики Зеленського також вказують на його рішення виділити гроші, зібрані за рахунок державних запозичень, не для військових витрат, а для знакового проекту внутрішньої політики – дорожньо-будівельної ініціативи під назвою “Велике будівництво”, яку курує Кирило Тимошенко, колишній директор компанії з виробництва відео Good Media.

Як жартує нардеп опозиційної партії "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв, ця переадресація коштів послужить "для того, щоб зробити поїздку до Києва комфортнішою для російських танків" .

У міру того, як Україна готується до можливої війни з Росією, зростає занепокоєння, що недосвідченість оточення Зеленського може мати тяжкі наслідки, і не лише для їхньої власної країни. Дилетантська помилка може стати приводом для війни, що значно посилить тертя між Росією та США, наголошує видання.

Раніше "Апостроф" писав, що оточення Зеленського не має авторитету і досвіду.