RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Влада не виправдала надії українців: яких 8 обіцянок не було виконано у 2021 році

На зламі Нового року завжди прйнято підводити підсумки. Особливо, якщо це стосується підсумків роботи, виконаної владою протягом останніх 12 місяців. Що було зроблено в країні, які проекти чи обіцянки було виконано.

Апостроф розбирався, які кейси чинної української влади виявилися у 2021 році провальними.

1. Космос

Президент Зеленський ще на початку 2021 року, який був ювілейним роком незалежності України, дав доручення вивести на навколоземну орбіту супутник дистанційного зондування "Січ-2-30". Запуск мала виконати компанія SpaceX в грудні. Проте восени стало відомо, що його перенесли на 13 січня.

2. Реєстр зброї

Новий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський обіцяв створення у 2021 році електронного реєстру зброї, який значно спростив би бюрократичні процедури та мінімізував корупцію при отриманні дозволу. Але зробити це у 2021 році так і не змогли.

3. Режим "без паперів"

У травні Володимир Зеленський пообіцяв, що 24 серпня Україна увійде до режиму paperless, що означає "ніяких паперів для державних органів". Але реалізувати це так і не змогли. Режим "без паперів" так і залишився на папері.

4. Добровільна вакцинація

Вакцинація є потужним та важливим інструментом у боротьбі з пандемією COVID-19. Але, з якихось причин, влада пообіцяла цілком добровільну вакцинацію. Насправді це виявилося не зовсім так.

5. Без зв'язку на трасах

У 2021 році всі міжнародні траси обіцяли підключити до Інтернету. Але виконати цю обіцянку до кінця року так і не змогли

6. Медичний канабіс

Усі пам'ятають про те, як президент поставив "5 питань українцям", одне з яких було про легалізацію медичного каннабісу. Більшість опитаних висловилися "за", але ніякої реакції у відповідь не було.

7. Пенсійна реформа

Повноцінне впровадження накопичувальної пенсійної системи мало стати наймасштабнішою реформою 2021 року. Жоден із запропонованих законопроектів так і не був проголосований.

8. Приватизація

У 2021 році від так званої "великої приватизації" уряд планував отримати до бюджету 12 мільярдів гривень. Із чотирьох запропонованих на початку підприємств вдалося продати лише завод "Більшовик" за 1,4 мільярда гривень.

Більш розгорнуто читайте у матеріалі "Апострофа": Рік, якого не було: яким міг стати 2021-й, якби влада виконувала обіцянки.