За інтенсивність праці: депутати Верховної Ради повернули собі 100% надбавки до зарплати

Депутати ВРУ одноголосно проголосували за внесення змін до закону "Про статус народного депутата України" в частині, яка стосується нарахувань зарплат та надбавок народним обранцям.

Про це повідомляє "Апостроф".

За постанову проголосували 305 народних депутатів навіть без обговорень. Тепер місячна зарплата українського депутата складатиметься з посадового окладу в розмірі 10 прожиткових мінімумів (прожитковий мінімум станом на 1 січня 2022 року - 2393 грн) та надбавки в розмірі, який діяв на 1 січня 2020 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 року № 304.

Оклади перших заступників, заступників голови комітету, секретарів комінету, заступників голів депутатських фракцій, голів підкомітетів встановився на 3% вище за оклад члену комітету, а для голови комітету - на 5%, заступника голови Верховної Ради на 10% вище від посадового окладу народного депутата України - члена комітету; першого заступника голови - на 15%; голови ВРУ - на 20% вище від посадового окладу народного депутата.

Також у постанові передбачається:

  • надбавка за інтенсивність праці у розмірі до 100 відсотків посадового окладу;
  • премія відповідно до їх особистого внеску до загальних результатів роботи;
  • матеріальна допомога на оздоровлення під час надання щорічного відпустку у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Отже, оклад депутата становитиме 24810 грн, а також він може отримати надбавку в такій самій сумі за інтенсивність праці, що разом становитиме 49620 грн, не враховуючи інші надбавки.

До того ж загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України встановили в розмірі 29,2 прожиткового мінімуму, тобто 72 445,2 грн.

У пояснювальній записці йдеться, що попередня схема нарахування заробітної плати народних депутатів не враховувала систему надбавок для вище вказаних категорій народних депутатів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що народні депутати підтримали ратифікацію Угоди про відкрите небо з Європейським Союзом.