Зеленський пропонує Раді звільнити Венедіктову

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Зазначається, що подання представлятиметься на пленарному засіданні Верховної Ради представником президента України у Конституційному суді, нардепом від "Слуги народу" Федором Веніславським.

Ймовірно, що питання відставки Ірини Венедіктової, а також глави СБУ Івана Баканова, якого також було усунено з посади, розглядатимуться на засіданні Верхновної Ради у вівторок, 19 липня.

Нагадаємо, сама Ірина Венедіктова прокоментувала її усунення з посади. Вона попросила не поширювати жодних тверджень від її імені, оскільки тема її усунення ні з ким не обговорювалася. Також Венедіктова висловила впевненість, що вона показала добрі результати роботи на посаді Генпрокурора. На її думку, їй вдалося об'єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України та її інтересів. Окрім того, урядовиця додала, що якщо відповідна постанова буде зареєстрована у стінах Верховної ради, вона триматиме звіт перед народними депутатами.