RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У ДБР заявили про підготовку провокацій політиків на замовлення ГРУ РФ: ЗМІ вказали на Дубінського і Деркача

Підозрювані у державній зраді члени злочинної організації готують проти Державного бюро розслідувань масштабну дискредитаційну спецоперацію за завданням ГРУ РФ.

Про це заявила прес-служба ДБР.

У відомстві не назвали прізвищ зловмисників. Втім, судячи з офіційного повідомлення, ймовірно, йдеться про народного депутата Олександра Дубінського, екснардепа Андрія Деркача та експрокурора Костянтина Кулика. Це припущення підтвердив співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах.

Зокрема, вказані особи через сумнівні джерела нібито планують поширити фейки про хід досудового розслідування щодо них. Учасники злочинного угрупування завдяки перекрученій інформації збираються нівелювати доведені слідством факти та здобуті докази, а також заявити про нібито політичний характер переслідування.

У ДБР заявили, що спільно з СБУ викрили цю злочинну організацію у листопаді 2023. До її складу входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, експрокурор, а також два діючих працівника ГРУ РФ.

Вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин зі США та ускладнення вступу України до Євросоюзу та НАТО.

У ДБР закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації, ретельно перевіряти факти та обов'язково звертатися до державних органів.

СБУ та ДБР 13 листопада провели обшуки у Дубінського, пізніше оголосивши йому та ще 4 людям підозру в держзраді. За даними слідства, злочинне угруповання займалось дискредитацією України на міжнародній арені й отримувало гроші від ГРУ РФ. Дубінський входив до складу угруповання і мав позивний "Буратіно". Ухвалою Печерського районного суду Києва нардепу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. У 2021 році США ввели санкції проти Дубінського.