RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Гетманцев не шкодує грошей на своє просування у ТГ: за два місяці витратив щонайменше 30 тисяч доларів

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев любить увагу ЗМІ і не шкодує на цю увагу грошей. Як стверджує експерт "Українського Інститут Майбутнього" Анатолій Амелін, Гетманцев витратив значну суму на спростування заяви Амеліна щодо податку з надходжень на карти фізосіб.

Амелін розкритикував нову економічну стратегію уряду, назвавши її "вбивцею економіки". Він розповів про плани Кабміну ввести податок у 18% на будь-які надходження на карту фізичних осіб. За словами Амеліна, для спростування цієї інформації Гетманцев почав платно "розганяти" свій допис в телеграм-каналі і витратив на це понад 10 тисяч доларів, йдеться в матеріалі "Інформатора".

"Прайс за одну публікацію був від 200 до 700 доларів. Це комплексне замовлення… Витрачений бюджет на розгін "спростування" вже 10 тисяч доларів... Якщо ти правий, навіщо платити за розгін своєї думки? Якщо насправді постанова не передбачає оподаткування доходів... то чому нема позиції органа, що її ухвалив?" - зазначив Амелін.

Журналісти проаналізували активність нардепа Гетманцева у грудні-січні і оцінили, скільки він витратив коштів на своє просування. Лише за грудень 2023 Гетманцев дав щонайменше 5 інтерв'ю різним ЗМІ, середньої вартості 1500 доларів. Тобто лише на ці інтерв'ю Гетманцев, ймовірно, витратив щонайменше 7500 тисяч доларів.

У грудні він розмістив кілька блогів, вартість розміщення таких авторських колонок починається від 300 – 400 доларів.

У січні 2024 його інформаційна активність була нижчою, можливо через зайнятість втручанням у роботу податкової та митниці. Проте сума, яку він витратив на своє просування, ймовірно, не нижча, ніж була у грудні 2023. Гетманцев дав розгорнуте інтерв'ю, яке вийшло двома частинами у ТГ-каналі, розміщення одного звичайного посту у якому коштує 96 тисяч гривень. Тобто два пости обійшлись йому мінімум 192 тисячі гривень. Але це ж бо були не просто пости, а інтерв'ю – ймовірно, вартість такої послуги, становила не менше 1000 доларів. Також на початку цього року вийшло велике інтерв'ю Гетманцева на одному з поважних всеукраїнських інформаційних агентств, що може коштувати не менше 1500 доларів.

Отже за приблизними підрахунками витрати нардепа на самопіар могли скласти понад 20 тисяч доларів. Плюс ті витрати про які заявив пан Амелін – а це ще 10 тисяч доларів.

Згідно з декларацією за 2022 рік, голова податкового комітету за рік заробляє близько 700 тисяч гривень, тобто за нинішнім курсом це трохи більше 18,5 тисяч доларів. Таким чином Гетманцев міг витратити на просування в ЗМІ суму, що перевищує його річний заробіток.