RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Раді зареєстрували два проекти щодо реформи БЕБ - деталі

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти про реформування Бюро економічної безпеки (БЕБ) – це колишня податкова міліція.

Про це розповів для Інформатора" голова Ради громадського контролю при БЕБ Тарас Котов.

Він зазначив, що зареєстровані законопроекти є вкрай важливими, оскільки перезапуск роботи БЕБ є вимогою Міжнародного валютного фонду, який підтримує економіку України під час війни.

При БЕБ створено Раду громадського контролю, яка має спрямовувати роботу держструктури у потрібне русло. Проте, як стверджує Тарас Котов, він постійно конфліктує з керівництвом БЕБ через непрозорість проведення конкурсів та призначення на посади до цього органу. У громадських активістів був мінімум впливу на призначення у БЕБ.

Голова Ради громадського контролю при БЕБ розповів про хроніку їхніх протистоянь, і зазначив, що у законопроекті №1049-2 про реформу БЕБ, поданому народними депутатами з ініціативи Ярослава Железняка та бізнесом (альтернатива проекту №1049 від Кабміну Дениса Шмигаля), у Ради громадського контролю хочуть взагалі відібрати можливість впливати на вибір кандидатур у Бюро. Тим самим призначені керівництвом БЕБ чиновники самі обиратимуть своїх майбутніх колег на закритих від очей громадськості конкурсах, вважає Тарас Котов.