RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Лещенко відреагував на скандал з дозволом на виїзд за кордон депутатам, суддям та чиновникам

У Верховній Раді зареєстрували законопроект 11460, який фактично дозволяє виїзд за кордон народним депутатам, депутатам місцевих рад та суддям, ініціатива виходить від п'ятого президента України Петра Порошенка.

Про це написав в Х представник Офісу президента України Сергій Лещенко.

Так, законопроект 11460 під назвою "щодо додаткових заходів із посилення мотивації та захисту прав військовослужбовців в умовах дії воєнного стану" зареєстрували у ВР 2 серпня. Згідно з ним, особи, зазначені у ч.1, п.1- 5 ч. 3, ч. 5 та 6 ст. 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", матимуть, на час дії відстрочки, право безперешкодного виїзду за кордон. Йдеться про народних депутатів, чиновників, суддів, прокурорів, представників громадських організацій, що внесені до переліку заброньованих у зв'язку з отриманням грантів від міжнародних партнерів, експертів з питань нормативних актів тощо.

"У соцмережах летить негатив через реєстрацію у Раді законопроєкту 11460. Пропонується дати право виїзду за кордон депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам тощо. Обурення летить у влади, але дарма. Мало хто дивиться на першоджерело — ініціатива належить Петро Порошенку. Упс…", - зазначив посадовець ОП.

Раніше волонтер Сергій Притула розповів про свою зустріч з сином Петра Порошенка у Бірмінгемі, Великобританія.