RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні розпочався заочний суд над лідером сепаратистів Губарєвим

Генпрокуратура погодила клопотання слідчих СБУ про початок процедури спеціального досудового розслідування (заочного засудження) стосовно лідера так званого "народного ополчення Донбасу" і так званого "народного губернатора Донбасу" Павла Губарєва.

Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Губарєва звинувачують у злочинах, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення і управління терористичною організацією) і ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових безладів).

ГПУ встановила, що Губарєв, перебуваючи у Донецьку із лютого по березень 2014 року, з метою повалення конституційного ладу або зміни кордонів України вступив у злочинну змову з іншими особами, разом з якими під час масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування, що супроводжувалося опором правоохоронцям.

Дані дії, зазначили в ГПУ, паралізували роботу державних установ у Донецьку, що зумовили створення терористичної організації ДНР.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СБУ викликала Павла Губарєва на допит.