RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні спростили затримання і арешт суддів

Вища рада правосуддя України (ВРПУ) змінила свій регламент, що дозволить невідкладно розглядати подання про надання згоди на утримання судді під вартою або арештом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВРПУ.

Тепер подання про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою або арештом розглядається Радою не пізніше, ніж через п'ять днів з дня його отримання.

Подання про дачу згоди на затримання судді, який затриманий під час або відразу ж після скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, розглядається невідкладно після надходження подання в межах термінів, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України.

За словами глави Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, подання Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури будуть розглядатися негайно, а за необхідності - у вихідні та святкові дні.

Крім того, зміни в регламент Ради правосуддя дозволяють суду, зі свого боку, розглянути це питання у термін, передбачений КПКУ, тобто протягом 72 годин з моменту затримання особи.

Нагадаємо, сьогодні активісти провели під будівлею Адміністрації Президента України пікет, протестуючи проти президентської версії судової реформи.