RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Журналісти розповіли про цікаву появу кандидатів у Верховний суд на ювілеї голови УДО: фото

Голова Верховного суду Ярослав Романюк, голова Вищого господарського суду Богдан Львов, а також голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько разом прибули на святкування ювілею голови Управління державної охорони Валерія Гелетея 28 серпня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наголошується, що всі троє суддів приїхали на урочистості в Будинок офіційних прийомів (Київ, вулиця Михайла Грушевського, 22) одночасно, близько 19:00, у супроводі охорони.

Журналісти звертають увагу на те, що голова Верховного суду Ярослав Романюк приїхав на автомобілі Mercedes S500 з номером АА0001ВС, а серія номерів "ВС" зарезервована за Верховним судом України. Виходить, що суддя Романюк використав службову машину в неробочий час для відвідування святкового заходу.

Також вказується, що Львов і Гулько є кандидатами на посади суддів оновленого Верховного суду. Причому саме від Романюка буде залежати їхня кар'єра, оскільки він є членом Вищої ради правосуддя, який оцінює Гулько та Львова.

Як повідомляв "Апостроф", волонтер Віталій Дейнега заявляв, що справи українських військових у багатьох містах розглядають судді-"сепаратисти".