Гучна справа Колмогорова: прикордонник розповів, як би він вчинив зараз

Прикордонник Сергій Колмогоров, який вийшов з-під варти після скасування скандального вироку по його справі, заявив, що зараз вчинив би так само.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

Нагадаємо, Колмогорова звинуватили у вбивстві пасажирки автомобіля, обстріляного нарядом прикордонників в Маріуполі 9 вересня 2014 року.

"Було все дуже напружено. Ми знали, що працює дуже велика диверсійна група. Наскільки я пам'ятаю, 20 вересня затримали останніх людей з цієї групи. Але факт, що вони були в місті - це сто відсотків, і обстановка дійсно була складна. Прокуратура розповідає, що в Маріуполі не було бойових дій. Але ж це не говорить про те, що всередині міста не проводилися ніякі диверсійні дії. У нас була підвищена бойова готовність", - розповів прикордонник.

З приводу стрілянини по автомобілю він зазначив, що прикордонний наряд приймає рішення про застосування зброї самостійно.

"Наказ був зупинити автомобіль, а яким чином... По-перше, водій сам спровокував. Він від початку намагався втекти. Тобто він вже вчиняв злочин. І водій же не особисто від мене тікав. Він свідомо це робив. Він свідомо намагався втекти. Що ми повинні були зробити в цьому випадку? Вчинили згідно з нашими законами. Зараз я вчинив би точно так само, оскільки виконував законний наказ і мав законні підстави", - сказав Колмогоров.

Детальніше читайте в інтерв'ю прикордонника "Апострофу": Мета зараз одна - прикордонник Колмогоров про своє звільнення, ненависть у судах і страх військових.