RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

12 років за гратами: в Росії відправили до в'язниці естонського бізнесмена за "шпигунство"

У Росії 11 грудня засудили естонського підприємця Райво Сусі до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство.

Про це повідомив "Інтерфакс", цитуючи вирок Московського міського суду.

"Визнати Сусі Райво винним в скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство), і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - йдеться у вироку.

Сусі раніше відмовився визнати свою провину, заявивши, що ставши заручником у відносинах Росії та Естонії.

Нагадаємо, бізнесмена затримали в Москві 10 лютого 2016 року в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво" на шляху з Таллінна в одну з республік Центральної Азії, після чого з санкції Лефортовський суду Москви він був відправлений під арешт. За словами адвоката фігуранта Олексія Толпегіна, його підзахисному було пред'явлено звинувачення в шпигунстві на зв'язку з подіями, що відбувалися в 2004-2007 роках.

За даними з відкритих джерел в інтернеті, бізнесмен Сусі є власником ряду естонських компаній, що займаються складанням, ремонтом, обслуговуванням і продажем навчальних реактивних літаків. Його клієнтами були мільйонери з авіаклубів РФ, Англії, США і Західної Європи.

Це не перший подібний випадок. У серпні 2015 року Псковський обласний суд засудив викраденого Росією співробітника поліції безпеки Естонії Естонія Естона Кохвера до 15 років позбавлення волі. Його звинуватили в шпигунстві. У вересні Естона Кохвера обміняли на колишнього офіцера МВС Естонії Олексія Дрессена.