Резонансний вирок тітушці Крисіну: з'явилися дані про нові скандальні рішення суду

Шевченківський районний суд міста Києва, який раніше засудив вбивцю журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна до умовного ув'язнення, відпустив двох "тітушок" під домашній арешт.

Про це повідомили "Тексти" з посиланням на керівника відділу прокурорів Департаменту спеціальних розслідувань Олексія Донського.

Відпущено з під варти було Олега Гебана і Сергія Костенка, яких звинувачують в завершеному замаху на вбивство шести осіб 18 лютого 2014 року біля Майдану. При цьому, рішення по одному з них брав безпосередньо суддя Олег Лінник, який виніс скандальний вирок Крисіну. Другим суддею є Євген Мартинов.

За версією прокуратури, використовуючи холодну (кийки та інші предмети) і вогнепальну нарізну зброю (пістолети і карабіни), тітушки здійснили напад на учасників протесту біля верхнього виходу з Майдану, поблизу Михайлівської площі.

Вбивство Веремія

Саме напад цих тітушек і їхніх спільників на Великій Житомирській намагався зняти на відео В'ячеслав Веремій, після чого "тітушковод" Крисін разом зі своїми підлеглими витягли його з машини, побили і вистрілили в живіт.

В результаті нападу Веремій загинув, а Крисина засудили до двох років умовно за "хуліганство".

Раніше адвокат зробив гучну заяву про покровителів в поліції у Крисіна.