RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

Всі новини

Суд виніс вирок одному з фігурантів справи про "рюкзаки Авакова"

Московський районний суд Харкова 21 грудня засудив місцевого жителя Володимира Іванова до одного року позбавлення волі у справі про постачання фірмою "Дніпровенд" рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє "112-Україна" з посиланням на вирок суду.

У вироку суду наголошується, що в кінці 2014-го - на початку 2015 року обвинувачений, перебуваючи за адресою: м.Харків, вул. Сомовська, 12-Б, будучи активним учасником конвертаційного центру, отримав від керівників конвертаційних центрів завдання виготовити і підробити документи, необхідні для участі ТОВ "Дніпровенд" в переговорній процедурі про закупівлю рюкзаків для МВС.

Він підробив на документах підпис директора "Дніпровенда" і печатку фірми. Він також підробив повідомлення голові комітету з конкурсних торгів зобов'язання виконати замовлення; довідку про учасника ТОВ "Дніпровенд"; довідку про працівників і обладнанні фірми; довіреність на право представництва; перший примірник проекту договору про закупівлю рюкзаків між ТОВ "Дніпровенд" і МВС; копії статутних документів "Дніпровенда".

Ці документи використовувалися під час виграного тендеру 9 лютого 2015 року, після чого підсудний також підробив документи "Дніпровенда" про постачання рюкзаків в Центральну базу ресурсного забезпечення МВС, зокрема видаткову накладну, акт щодо огляду і прийому рюкзаків за договором тощо.

Обвинуваченим була визнана його вина в повному обсязі, також він співпрацював з САП і допомагав розкриттю злочину і під час його вчинення був матеріально залежним від організаторів злочинної схеми. Це і призвело до пом'якшення покарання.

Раніше сьогодні суд прийняв рішення про продовження запобіжного заходу для двох інших фігурантів цієї справи.