RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Скандал з угорськими паспортами: з'явилися нові подробиці від прокуратури

В рамках кримінального провадження, правоохоронці перевірять підстави та законність набуття мешканцями Закарпаття громадянства іншої крани.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Прокуратурою Закарпатської області за повідомленнями в засобах масової інформації внесені відомості до ЄРДР та зареєстровано кримінальне провадження щодо умисного вчинення громадянами України діянь на шкоду суверенітетові, державній та інформаційній безпеці країни, що вказує на наявність ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України - державна зрада", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, йдеться про відео, опубліковане на одному з центральних видань, в якому громадяни України, присягаючи на вірність іншій державі отримують паспорти громадян Угорщини.

При цьому, посадові особи установи де відбувались події, рекомендували приховувати факт отримання іноземного громадянства від державний структур України.

Відомо, що здійснення досудового розслідування доручено СВ УСБУ в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Як повідомляв "Апостроф", в консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видавали угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства і інструкціями - не повідомляти про отримання документів української влади.