RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Менеджери "Нібулона" "напрацювали" на кримінальну справу по шахрайству

У тривалому і багатомільйонному спорі аграрних компаній "Райз" і "Нібулон" - намітився перелом на користь останньої компанії Головне слідче управління МВС порушило кримінальну справу.

Про це повідомляє інформаційний портал "Стоп корупції".

Між двома великими аграрними компаніями "Райз" і "Нібулон" триває судовий спір вже довгі 8 років. На кону - 17 мільйонів доларів боргу "Райз" за договором на поставку 158 тис. Тонн кукурудзи "Нібулона", які не змогла виконати перша через квотування Урядом експорту кукурудзи з України. Суперечка пройшов багато арбітражних інстанцій ГАФТА, Високий суд Лондона.

"Можливо б цей довгий суперечка між двома найбільшими аграрними компаніями тривав і далі в міжнародних арбітражних інстанціях. Якби" Нібулон "не розв'язав" брати бика за роги", і в хід пустив феноменальну за своєю" неупередженості" і рівнем поваги до закону - українську феміду. Мета - запустити будь-яку ціну виконавче провадження на суму 17 мільйонів доларів, а далі - банкрутство "Райз", - зазначає "Стопкор"

Як дізналися журналісти порталу - 30 січень 2015 року Святошинський райсуд Києва виносить Ухвалу про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України рішення апеляційної колегії арбітражного суду Міжнародної організації торгівлі зерном і кормами (GAFTA). 23.02.2016 - Апеляційним судом Києва це Визначення райсуду скасовується. Далі - касаційна інстанція, яка повертає справу знову до Святошинського районного суду.

"Тут починається найцікавіше", - стверджує "Стопкор". За заявою заступника генерального директора компанії Андрія Васильєва - представника "Нібулона", секретар Святошинського райсуду без всяких резолюцій керівництва суду - самовільно становить виконавчий лист по даній справі! Причому виконавчий лист підписується фіктивно від імені судді Святошинського райсуду Макаренко В.В., у якого на той період уже рік, як закінчився термін суддівства. У ДГІС Мін'юсту у виконавчому провадженні - відмовляють.

Представник "Нібулона" Андрій Васильєв знову звертається до Святошинського районного суду, де голова суду Ясельський А.М. не беручи ніяких заяв або справи до провадження, що не призначаючи судове засідання і не розглядаючи справу по суті щодо виправлення виконавчого листа, миттєво дає розпорядження про заміну виконавчих листів, причому датуючи новий все тією ж датою, що і перший виконавчий - 28 грудень 2017 р

"На підставі таким чином підробленого виконавчого листа, відділом примусового виконання рішень ДГІС Мін'юсту відкривається виконавче провадження за №55583162. За фактом цих дій, Головне слідче управління МВС України порушує кримінальну справу і починає досудове слідство. Відповідне кримінальне провадження зареєстровано в ЕРДР за № 12018000000000121 по ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.15 КК України (замах на злочин) та ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розміру х або організованою групою) ", - наголошується в матеріалі" Стопкора ".