RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

НАБУ маніпулює доказами в "справі Мартиненка" - адвокат

НАБУ і САП намагалися приховати від суду свій доказ, який спростовує складу злочину в "справі Мартиненко".

Про це заявила захист Миколи Мартиненка, повідомляє його прес-служба.

"НАБУ і САП кілька років піарилися на звинуваченнях проти Миколи Мартиненка та інших фігурантів цієї справи. Їх обливали брудом і без суду нав'язували суспільству тезу про їхню винуватість. Однак при передачі матеріалів звинувачення в суд прокурори САП "втратили" кілька томів справи. Ці матеріали зібрало саме НАБУ, з ними раніше ознайомилася захист", - сказав адвокат Петро Бойко.

Зокрема, за його словами, прокурор САП Симків в інтересах НАБУ приховав від суду протокол спільної наради "Шкоди" і "Енергоатому".


"Там офіційно зафіксовано, що чеська компанія продає "Енергоатому" продукцію за тією ж ціною, що і в інших країнах. Тобто не було ніякого завищення ціни "Енергоатому"- немає складу злочину. Адже все обвинувачення базується на нібито завищеними цінами для "Енергоатому". До цього фейк маніпулятивно приплели Мартиненко і ще кілька людей", - підкреслив Бойко.

Адвокат пояснив, що протокол спільної наради двох підприємств було вилучено самим НАБУ і фігурував як доказ з його боку.


"Але потім НАБУ і САП зрозуміли, що вони своїми руками спростовують свої ж звинувачення проти Миколи Мартиненка. Тому незаконно приховали від суду важливий доказ, яке його виправдовує. Однак у захисту є й інші документи, які спростовують звинувачення - наприклад, незалежний аудит про те , що "Енерогоатом" від контракту з "Шкодою" замість збитків отримав прибуток в 21 млн. грн, тому захист під час засідання Шевченківського райсуду Києва зажадала відводу прокурора САП Симківа, який хотів приховати дуже важливу інформацію. Але суд, до з Ален, відмовив у цьому, прийнявши рішення, вигідне для сторони обвинувачення ", - сказав захисник.

Він упевнений, що НАБУ не доведе вину Мартиненка в суді.

"НАБУ і САП прекрасно знають про фальсифікації справи і своєму повному провалі. Тому НАБУ і його кишенькові активісти замість юридичної змагання в суді - намагаються дискредитувати Миколу Мартиненка", - зазначив адвокат.
НАБУ маніпулює доказами в "справі Мартиненко" - адвокат