​У Маріуполі суд прийняв рішення щодо екс-бойовика ДНР, який напав на поліцію: фото і відео

13 грудня в суді Маріуполя обирали запобіжний захід Роману Джумаєву, якого 11 грудня затримали при чиненні опору поліцейським.

Про це повідомляє ресурс 0629.

"На засідання прийшла мати Джумаева, Людмила Омельченко, яка заявила, що це її причіп і що в суді мала розглядатися справа про викрадення її трейлера", - йдеться в повідомленні.

Орджонікідзевський суд вибирав новий запобіжний захід, тому що 14 грудня закінчується термін тримання обвинуваченого під вартою.

На засідання прийшли кілька десятків ветеранів АТО. Вони вимагали, щоб обвинувачений отримав покарання за ст. 258 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою), по якій його судили в Мар'їнці. Тоді судді не з'являлися на засідання і бойовика відпустили.

Під час суду адвокат надала документи про те, що автомобільний причіп є власністю матері. У той же час, прокурори відзначили, що надані документи не мають прямого відношення до застосування сльозогінного газу по відношенню до співробітників поліції.

На суді Джумаєв заявив, що свою провину не визнає. Він також зазначив, що його дії застосовувалися в рамках самооборони. За його словами, він захищав своє майно.

У підсумку в кінці засідання суддя оголосив рішення і призначив попередню міру пресеченія- утримання під вартою на 60 діб.

Нагадаємо, в березні 2016 року в інтерв'ю білоруській службі "Радіо Свобода" Джумаєв розповів, що до війни на Донбасі працював програмістом, а влітку 2014 приєднався до бойовиків ДНР. Брав участь в боях за Дебальцеве і донецький аеропорт проти українських військових.

Як повідомляв "Апостроф", волонтер розповіла, що в Маріуполі спокійно живе бойовик так званої ДНР, який вбивав бійців ВСУ на передовій і при цьому навіть відкрив власний бізнес в місті, підконтрольному Україні.