Страта або довічне: мати жертви ДТП із Зайцевою жорстко висловилася про вирок

Мати Олександра Євтеева, який загинув у страшній ДТП на Сумській, заявила, що смертна кара або довічне ув'язнення винуватців, хоч якось змогли б вгамувати її біль.

Про це пише "Обозреватель".

"Чи задоволені ми таким вироком? Після такої трагедії задовольнити нас ніщо не може. Можливо, я скажу жорстокі речі, але хіба що смертна кара або довічне ув'язнення - може тільки це якось могло б знизити градус нашого болю", - сказала Світлана Винниченко.

Подавати позов потерпілі не мають наміру. Світлана каже, що в цілому юридичних підстав оскаржувати вирок немає.

"Але думаю, що там все написано так, що у захисників Зайцевої буде привід подати скаргу. Те, що мене різонуло - суддя не врахував опіати в організмі Зайцевої, а експертів МОЗ, які підтверджували їх наявність, назвав некомпетентними. Також він вказав, що у Зайцевої є пом'якшувальні обставини (але суд не став їх враховувати через великої кількості жертв і резонансу. - Ред.). І сказав про її щиросердне каяття, це просто зачепило мене. Ну, яке у неї щире розкаяння?" - обурюється Світлана.

Також мама загиблого хлопця вважає, що захист винуватців ДТП розраховує на те, що під час апеляції увагу громадськості і родичів стане не таким пильним. І вони зможуть пом'якшити вирок.

Як повідомляв "Апостроф", після винесення вироків Олені Зайцевої та Геннадію Дронову, потерпілі в ДТП на вулиці Сумській в Харкові і їх адвокати будуть домагатися притягнення до відповідальності тих, хто намагався перешкодити судовому процесу.