RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​У Росії вимагають заборонити популярний сервіс для подорожей

Російська автобусна компанія "Транс Лайн" подала позов до Арбітражного суду Москви, щоб заборонити на території Російської Федерації сервіс BlaBlaCar.

Про це повідомляє ресурс Gazeta.ua.

За даними позивачів, водії BlaBlaCar ухиляються від сплати податків і не витрачаються, щоб організувати пасажирам достатню безпеку. Однак суд визнав, що справа є не підсудна для нього.

У листопаді 2018 року міжрегіональна громадська організація "Об'єднання автопасажирських перевізників" просила Таганський суд заборонити BlaBlaCar. Тоді сервіс звинуватили в допомозі нелегальним перевізникам.

Того разу BlaBlaCar повідомив, що позивачі не сповна розуміють специфіку діяльності компанії. Зараз сервіс утримується від коментарів.

Зазначимо, що BlaBlaCar заснували у Франції в 2006 році. У Росії сервіс запустили в 2014 році. Зараз налічує близько 20 мільйонів користувачів. На ринок автобусних перевезень BlaBlaCar вийшов 2019-го.

Як повідомляв "Апостроф", суд в Києві визнав винним і засудив до довічного ув'язнення екс-учасника АТО Дмитра Голуба, якого підозрювали у вбивстві водія BlaBlaCar Тараса Познякова.