RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​"Нафтогаз" позбавив "Газпром" величезної суми грошей в Європі

Комерційний суд Високого суду Англії і Уельсу в межах позову НАК "Нафтогаз України" зобов'язав "Газпром" в разі отримання дивідендів від Nord Stream внести $145 млн з належної їй суми на рахунок суду в якості гарантії виконання вимог суду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення суд прийняв 11 червня.

Крім того, Англійська комерційний суд зобов'язав "Газпром" при прийнятті нових рішень акціонерами "Nord Stream" про виплату дивідендів, отримувати згоду "Нафтогазу", або узгодження суду для отримання таких коштів.

Як повідомлялося, в березні Англійський комерційний суд обклав "Газпром" додатковими зобов'язаннями щодо не приховування і не виведення своїх активів з юрисдикцією Англії та Нідерландів. Крім того, суд зобов'язав "Газпром" надати грошове забезпечення обсягом $200 млн на рахунок суду або ескроу-рахунок одного з лондонських банків в якості гарантії виконання вимог суду.

Згідно з рішенням британського комерційного суду, примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу в транзитній справі між "Нафтогазом" і "Газпромом" на території Англії та Уельсу стане можливим після прийняття рішення Апеляційним судом округу Свеа.

Як повідомляв "Апостроф", повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи може стати прецедентом для подальших дій по зняттю санкцій з Кремля.