RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Галантернік не отримував надіслану детективами НАБУ підозру: дані Укрпошти оголошено в суді

Старший детектив НАБУ Сергій Медецький 6 жовтня склав повідомлення про підозру Володимира Галантерніка і направив його поштою на адресу, яку вважав місцем проживання бізнесмена в Одесі. Проте поштові відправлення не було вручено адресату та повернено відправникам із НАБУ.

Про це йдеться у матеріалах ВАКС щодо надання дозволу на спеціальне досудове розслідування, пише "Голос".

Про те, що поштове відправлення не було вручено адресату, зазначено у листі Одеської дирекції АТ "Укрпошта" від 13.10.2021, наданому захисниками.

"У цьому листі повідомляється, що поштове відправлення, на ім'я Галантерніка В.І. було прийнято для доставки кур'єром, при доставці відправлення виявилося, що за адресою: Галантернік В.І. не проживає, квартира їм продана, про що повідомила особа, яка проживає по вказаною адресою в даний час і надана довідка про реєстрацію особи ф.1, тому відправка була повернена відправнику з позначкою "адресат відсутній за вказаною адресою", – зазначено у матеріалах суду.

Співробітники НАБУ направили підозру Галантерніку до ЖЕКу будинку, де, як вони вважали, бізнесмен проживає в Одесі. Втім, і на адресі ЖЕКу Галантерніка не знайшли.

Сам Галантернік 5 жовтня до складання йому підозри детективом направив НАБУ повідомлення про адресу свого офіційного листування з українськими державними органами в Ізраїлі, де бізнесмен перебуває на консульському обліку.

Незважаючи на наявність у детективів інформації про адресу Галантерніка в Ізраїлі, 27 жовтня детектив Медецький, який раніше розіслав підозру бізнесмену в Одесі, виніс ухвалу про його міжнародний розшук і на цій підставі звернувся до ВАКС за дозволом на спеціальне досудове розслідування.

Суддя ВАКС погодилася з усіма доводами НАБУ, відхилила аргументи захисту про те, що на сьогоднішній день Галантерніку не вручено підозру і це підтверджено Укрпоштою, і він не оголошений у міжнародний розшук, адже в базах Інтерпол він відсутній, і дозволило спеціальне досудове розслідування в апеляційній інстанції.

Адвокат Галантерніка Ольга Просянюк назвала рішення ВАКС "необ'єктивним, упередженим і, швидше за все, політично вмотивованим".