RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Шуфрича віддали під суд

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього нардепа Нестора Шуфрича та його колишнього помічника за фінансування Росгвардії у Криму.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.

Проти них порушено справи за статтями "фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України". Крім цього Шуфричу інкриміновано державну зраду.

Розслідуванням встановило, що Шуфрич зі своїм помічником після окупації Криму зареєстрували будинок та земельну ділянку в Сімеїзі за законами РФ. Нерухомість нардеп купив у 20213 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб.

"У 2016 році з метою охорони майна на тимчасово окупованому півострові обвинувачені організували укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – "ФГУП "Охрана" Росгвардії по Республіці Крим. В подальшому вони організували передачу та перерахування росгвардії РФ, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тисяч російських рублів за охорону майна", - заявили у прокуратурі.

Шуфрич був завербований ФСБ та виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році втік до Москви.Він систематично поширював антиукраїнські наративи.

Зараз Шуфрич з його експомічником перебувають під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", помічника Шуфрича СБУ затримала у квітні 2024 року. Йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.