RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Аграрії отримали тактичну перемогу у суперечці з МВФ - Скоцик

Виключення умови негайного запуску ринку землі з Меморандуму з МВФ є тактичною перемогою аграріїв.

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, коментуючи новину про перегляд МВФ своїх вимог щодо ринку землі в Україні.

"Аграріїв можна привітати з тактичною перемогою! Адже саме ми аргументовано виступили проти поспішного впровадження ринку землі. Саме ми винесли в публічну площину земельне питання. І змогли не лише завадити земельній афері в інтересах олігархів, а й вплинути на рішення Міжнародного валютного фонду", - підкреслив Віталій Скоцик.

Він нагадав, що Аграрна партія зібрала понад 3 мільйони підписів проти поспішного введення ринку землі, і 7 червня привезла їх до Верховної Ради. Крім того, керівництво партії зустрічалося з представниками МВФ, дипломатичними колами європейських держав і американськими політиками, щоб донести розуміння небезпеки ринку землі в нинішніх умовах і необхідність зваженої земельної реформи в Україні.

"Кілька днів тому я повернувся з третьої робочої поїздки в США, де провів низку зустрічей, присвячених земельній реформі. Під час кожної з трьох поїздок до Америки я пояснював небезпеку поспішного впровадження ринку землі в Україні, і у відповідь на мої аргументи співрозмовники змінювали свою позицію", - підкреслив політик.

Він підкреслив, що Аграрна партія наполягає на проведенні комплексної земельної реформи, що може зайняти до 8 років і нагадав, що політична сила розробила проект Закону "Про Загальнодержавну програму розвитку земельних відносин в Україні на період до 2025 року".

"Документ став результатом багатомісячної роботи з розробки плану комплексної земельної реформи, 16 ключових напрямків якої обговорювались під час Земельних форумів, які були організовані Аграрною партією і проходили за участі науковців, фермерів, представників місцевих громад, власників паїв в усіх регіонах України. Саме глибоку земельну реформу в інтересах народу ми будемо вважати стратегічною перемогою. А поки що боротьба триває", - переконаний Скоцик.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко попросив керівництво МВФ зняти питання про запуск ринку земель з порядку денного, і глава фонду Крістін Лагард погодилася. Відповідний пункт буде виключено з меморандуму.