RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Тимошенко закликала парламент і уряд зосередитися на реформах в інтересах населення

Всупереч очікуванням українців, при владі залишився старий уряд, який з 1 червня знову підвищує ціни на газ.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час Погоджувальної ради голів парламентських фракцій та груп, передає прес-служба "Батьківщини".

"У світі сьогодні ціна на газ уже досягає 150 дол за тисячу кубометрів, а нашим людям його по 320 дол продають. Хто дав право на таке знущання з людей?", – обурилася лідер "Батьківщини".

За її словами, підвищення цін на газ для українців на тлі падіння цін у світі – є кримінальним злочином. Вона закликала депутатів відкласти усі другорядні питання і зосередитися на змінах в інтересах людей.

Окрім того, голова партії "Батьківщина" висловила занепокоєння тим, що урядовці та депутати чіпляються за крісла і намагаються зірвати дострокові вибори.

"Невідкладно треба було розпускати парламент і призначати новий уряд через створення коаліції в новій Раді. Але сьогодні під загрозою проведення дострокових парламентських виборів. Через Конституційний Суд (КС), що частково сформований ще за часи Януковича, все це болото в парламенті хоче пролонгувати своє життя до осені разом із підвищенням тарифів, зниженням зарплат, відсутністю бюджетної стратегії. КС планує стати співучасником того, щоб зірвати дострокові вибори до Ради", – пояснила вона.

Юлія Тимошенко нагадала суду, що три роки коаліції не існує, три роки порушена Конституція і "замість коаліції є ситуативні зібрання під окремі лобістські закони, які зробили країну біднішою".

"Жодного зриву дострокових виборів бути не може. 21 липня запланували – значить вибори мають бути проведені 21 липня. Якщо стара система разом з КС зірве їх – це буде зроблено всупереч інтересам народу", – підсумувала лідер "Батьківщини".