RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Нардеп Вітко не платить аліменти і зловживає правом на житлову компенсацію - ЗМІ

Народний депутат України Артем Вітко в червні отримав компенсацію від держави на житло, хоча має помешкання в Софіївській Борщагівці, одночасно після багатьох років несплати аліментів на дитину в своїй декларації він приховує факт одноразової їх виплати.

Прізвище нардепа Артема Вітка є в списку народних обранців, які скористались правом отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера в червні 2019 року. В якості компенсації він отримав 19,5 тис. грн.

Як повідомляв громадський рух "Чесно" Вітко й раніше користувався цим депутатським привілеєм. В квітні 2018 року Печерський районний суд розглядав справу з вимогою до Артема Вітка повернути до держбюджету 296,7 тис. грн., які він отримав від держави. Підставою позову став той факт, що друга дружина народного депутата має квартиру в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району.

Таким чином, Артем Вітко, маючи умови для проживання біля столиці, не відмовляється від державних коштів, чим створює додаткове фінансове навантаження на державний бюджет.

При цьому Вітко тривалий час не виплачував аліменти своїй першій дружині на утримання сина. В 2011 році Кремінський суд зобов’язав Вітка виконувати свій обов’язок, але він цього не робив, навіть ставши народним депутатом. Лише в 2018 році напередодні виборів Артем Вітко сплатив екс-дружині 30 тис. грн. Проте, не вказав цього в своїй декларації. Тоді як така інформація присутня в декларації колишньої дружини, яка працює заступником начальника слідчого відділення Кремінського відділу поліції.