RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

"Слуга народу" в Житомирі намагається скасувати результати виборів - "Пропозиція"

У Житомирі представники виборчого штабу "Слуги народу" безпідставно хочуть скасувати результати виборів на дільниці № 181367. Позов до Житомирського окружного адміністративного суду подав кандидат у депутати до Житомирської міської ради від партії "Слуга народу" Юрій Опанащук.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії "Пропозиція".

"У позові кандидат у депутати говорить, що на дільниці № 181367 були грубі порушення. Але жодного акта про порушення саме на цій дільниці складено не було. Згідно із законом, будь-які порушення повинні спочатку відображатися в актах, тільки тоді є підстави звертатись до суду для визнання виборів недійсними", – кажуть у штабі партії.

На цій виборчій дільниці перемагають представники "Пропозиції" – подружжя Онопрієнків. Вони вже понад 10 років працюють у цьому мікрорайоні і мають величезну підтримку серед місцевого населення.

"Ймовірно тому наші конкуренти хочуть скасувати результати виборів та затягнути виборчий процес, що понесе за собою затримку в роботі нового складу депутатського корпусу та життєдіяльності міста Житомира загалом", – кажуть у "Пропозиції".

Там наголосили, що "дивним" виглядає те, що кандидат від "слуг" Юрій Опанащук позивається до Житомирської міської ТВК, де головою є представниця партії "Слуга народу" Оксана Пліс. А ще більше дивує збіг обставин, що суддя Житомирського окружного адміністративного суду Володимир Липа, який розглядатиме справу, є громадянським чоловіком кандидатки у депутати до Житомирської міської ради від "Слуги народу" Наталії Савіної.

"Команда партії "Пропозиція" виступає за чесні та справедливі вибори у Житомирі. Втім, ми акцентуємо увагу на тому, що це має відбуватися відкрито та незаангажовано. А коли справу в суді розглядає чоловік кандидатки в депутати від "Слуги народу", ми не впевнені в об’єктивності та чесності прийняття ним рішень", – наголошують представники партії.