Москаль розповів, як воював за бійців АТО

Голова Закарпатської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадій Москаль розповів про те, як відстоював у суді перейменування вулиць на Закарпатті в честь бійців АТО, загиблих на Донбасі.

Про це Москаль написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора особисто пішов до суду, щоб відстояти названі на честь загиблих на Донбасі героїв вулиці. У березні в рамках закону про декомунізацію своїм розпорядженням перейменував в селі Клячаново (Мукачівський район, Закарпаття) вулиці Жовтневу і Ворошилова на Альберта Падюкова і Василя Лавкая. Обидва хлопці жили в цьому селі, пішли добровольцями на війну і загинули за Україну. Один був бійцем "Айдара", інший — Правого сектора. Перед тим протягом півроку нагадував сільським депутатам – виконайте закон, перейменуйте комуністичні вулиці. Не виконали, не перейменували. А через два тижні після мого розпорядження терміново зібралися і змінили назви кількох вулиць, в тому числі Падюкова і Лавкая на Виноградну і Нивлянскую", — повідомив закарпатський губернатор.

"Коли я попередив, що скасую це незаконне рішення через суд, сільський голова прийшов і почав просити перейменувати на честь одного із загиблих не Жовтневу або Ворошилова, а вулицю Тараса Шевченка! Ось такі "патріоти" бувають..." — омтетил Москаль.

"Суд визнав рішення сільради незаконним і скасував, так що вулиці Альберта Падюкова і Василя Лавкая в Клячанове залишаються незмінними. А сільські депутати, які під час мобілізацій ховалися в кукурудзі, а потім своїм рішенням плюнули в обличчя всім патріотам, нехай чекають повісток з військкомату", — додав губернатор.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці квітня голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль відзвітував про завершення декомунізації в його регіоні і пригрозив відправляти незадоволених їй в зону АТО на Донбасі.

Раніше Геннадій Москаль викликав бурхливу реакцію в соціальних мережах рішенням площу Жовтневу в селі Минай перейменувати в площу імені знаменитого американського художника Енді Уорхола.