Кожен п'ятий українець вважає, що не контролює своє життя: опублікована інфографіка

19% українців вважають, що не мають контролю над своїм життям. Найбільше осіб, що заявляли про відсутність контролю над власним життям, - на Сході, серед осіб старше 50 років, бідних і респондентів з поганим станом здоров'я.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

У той же час 42% опитаних вважають, що повністю контролюють своє життя і вільні в своїх рішеннях, приблизно стільки ж вважають, що вони частково контролюють своє життя.

82% опитаних вважають, що в разі необхідності можуть отримати емоційну підтримку від інших людей, 9% вважають, що не зможуть, 9% - не визначились. 77% заявили, що зможуть отримати фізичну допомогу, 13% - сказали, що не зможуть, 10% - не визначились. Найбільше тих, хто сказав, що може розраховувати на фізичну підтримку серед жителів Центру, молодших респондентів, а також, більш забезпечених.

Опитування проводилося 1-10 грудня 2016 року методом особистого формалізованого інтерв'ю, вибіркова сукупність - 1580 респондентів, вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення, Шибко репрезентативності дослідження не більше 2,5%.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що третина українців вважає себе бідними.