Відомий російський журналіст озвучив прогноз по включенню Донбасу до складу РФ

Відомий журналіст Аркадій Бабченко вважає, що після рішення РНБО припинити торгове сполучення з ОРДЛО, шанси так званих "ДНР-ЛНР" на входження до складу Росії сильно зросли.

Про це він розповів в інтерв'ю сайту "Обозреватель".

За словами Бабаченка, Україна може повернути окуповані території Донбасу під свій контроль тільки військовим шляхом. Однак журналіст не бачить в країні рішучості для повернення своїх територій. Крім того, уряд прийняв рішення розірвати економічні зв'язки з ОРДЛО, що призведе до ще більшої інтеграції республік у Росію.

"Їх вже нічого не буде пов'язувати з Україною. І це, зрештою, призведе до визнання цих невизнаних "республік" Росією, що, знову-таки, призведе до надання відкритої військової та економічної допомоги, а в подальшому, через якийсь час, і до включення їх у склад РФ", - говорить Бабченко.

При цьому журналіст зазначає, що ситуацію на Донбасі не варто порівнювати з Придністров'ям хоча б через різне географічне положення цих територій. Кращим прикладом для долі "ДНР" і "ЛНР" він називає Південну Осетію. "Межа, швидше за все, пройде там, де проходить зараз. Але станеться це не в найближчі роки, а в середньостроковій перспективі, через 10 років", - підсумував Бабченко.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії пояснили, чому Кремль не приєднає Донбас до РФ.