RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Даремно сподіваються: Радзіховський оцінив ймовірність реальної інтеграції Донбасу в РФ

Кремль не має наміру включати до складу Росії окуповані території Донбасу, або йти на анексію за прикладом Криму.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив політолог Леонід Радзіховський.

За його словами, в адміністрації можуть бути які завгодно плани і папери, але самі по собі вони не мають значення. Політолог вважає, що в Кремлі, як і в Києві, не знають, що робити з Донбасом. Включати його до складу РФ, як Крим, Путін не буде. І про це було неодноразово сказано.

"І вже тим більше, він не буде цього робити зараз, коли економічне становище Росії важке, нові санкції їй абсолютно не потрібні. А Донбас їй не потрібен і без всяких санкцій. Тому що економіка Донбасу зруйнована, а відновлювати її грошей немає", – вважає Радзіховський.

При цьому він відзначає, що самі жителі окупованих територій мріють про те, щоб увійти до складу РФ, тому що сподіваються на російські пенсії. "Але цього не буде. План Путіна, який мабуть був про те, щоб впихнути невпихуєме, впихнути Донбас як "троянського коня" на територію України, і, контролюючи Донбас, таким чином контролювати Україну, провалився. Україна на це не пішла і не піде. В Києві теж не ідіоти сидять і отримувати такий "подарунок" ніхто не хоче", - каже політолог.

У сторін конфлікту на даний момент є тільки один, не самий кращий варіант – заморожений конфлікт, нічийна територія. Хоча по факту зближення Донбасу з РФ вже відбувається.

"Там, природно, ходять російські гроші, там працюють російські чиновники. Тобто інтеграція без усяких планів за фактом йде, просто тому що Росія їх годує, дає гроші, озброює, командує. Це абсолютно стовідсотково залежна від Росії у всьому територія, оскільки республіками їх назвати неможливо", - зазначає Радзіховський. Але при цьому зазначає, що РФ не несе за території соціальної відповідальності.

Нагадаємо, у виданні Bloomberg вийшов матеріал про плани Путіна поступово інтегрувати Донбас до складу РФ.

Як повідомляв "Апостроф", спікер Кремля Дмитро Пєсков очікувано спростував інформацію про плани Кремля щодо інтеграції Донбаса.