RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Травневий шатун: експерти назвали дату, коли Росія спробує сильно розгойдати ситуацію в Україні

По території України 9 травня пройде чергова хвиля провокацій і зіткнень між активістами.

Про це експерти розповіли в коментарях "Апострофу".

На відміну від початку травневих свят, коли епіцентром зіткнень була Одеса, 9 травня складно передбачати основну ціль провокаторів.

Напередодні дати найбільші побоювання викликає Миколаїв, в якому вже почали розповсюджувати листівки, що запрошують взяти участь в акції "Безсмертний полк", яка зародилася в Росії і традиційно супроводжується носінням георгіївських стрічок.

"Будемо пояснювати, що їм не можна цього робити (носити георгіївські стрічки, - "Апостроф"), будемо звертати увагу правоохоронних органів і допомагати їм запобігати ці протизаконні моменти", - сказав глава Громадянського корпусу "Азов" у Миколаївській області Денис Янтар.

За словами президента Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки Сергія Шабовти, учасники акцій 9 травня повинні розуміти, що деякі їх дії можуть бути сприйняті як провокація.

"Але є речі, які потрібно прийняти. Наприклад, люди, які одягають на себе георгіївські стрічки, повинні розуміти, що це відверто провокаційний фактор", - пояснив Сергій Шабовта.

Детальніше читайте про можливі сутички активістів 9 травня на сайті "Апострофа".