RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Світлична обговорила з представником НАТО в Україні проекти, які реалізуються в Харкові

Глава Представництва НАТО в Україні Александер Винников провів зустріч у Харкові з головою обладміністрації Юлією Світличною. У ході бесіди обговорювалися ситуація у сфері безпеки регіону, міжнародне співробітництво, реалізація реформ і допомога фахівців НАТО в ліквідації наслідків НС в Балаклійському районі, інформує прес-служба ОДА.

Відзначається, що приводом для чергового візиту представника НАТО в Харківську область став старт нового навчального курсу про Альянс в Національній академії Національної гвардії України.

Голова ХОДА подякувала Винникову за програми, які НАТО реалізує в Харківській області, а також за допомогу, надану під час ліквідації наслідків НС у Балаклійському районі. Світлична також зазначила, що дуже корисною ініціативою НАТО, реалізація якої вимагає продовження, є підготовка у сфері тактичної медицини для військових лікарів.

Голова облдержадміністрації проінформувала Александера Винникова про ситуацію у сфері безпеки регіону.

«На даний момент ми досягли таких результатів, які дають нам можливість запрошувати в Харківську область міжнародних партнерів, проводити міжнародні спортивні події. Це вселяє впевненість у тому, що кроки, що вживаються нами в сфері безпеки, правильні», - зазначила Світлична.

Глава Представництва НАТО в Україні, в свою чергу, поінформував керівника області про проекти, які реалізуються або плануються до реалізації в Україні в цілому та в регіоні, зокрема. Серед таких проектів він виділив Програму професійної підготовки НАТО, яка діє в Україні вже понад 10 років і навчила кілька тисяч цивільних держслужбовців у секторі безпеки і оборони.

«У рамках трастового фонду з медичної реабілітації військовослужбовців ми нещодавно передали модульний басейн Українському інституту протезування в Харкові. Ми також плануємо запустити нові освітні програми для фахівців у галузі протезування і реабілітації. На даний момент в рамках нашої програми соціальної адаптації колишніх військовослужбовців у Харкові ми проводимо три курси. За останні роки навчили близько 1000 військовослужбовців в Харкові і в Харківській області. Після закінчення в середньому 72% учасників курсів знайшли роботу протягом 6 місяців. Також діють програма психологічної реабілітації та програма розвитку сумлінності у сфері безпеки і оборони», - перерахував Александер Винников.

Він запросив Юлію Світличну прийняти участь у заходах нового для регіонів проекту, який реалізується в рамках підтримки Резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

«Заходи ми плануємо на другу половину 2017 року і вашу участь у них вважаємо дуже важливою», - зазначив глава Представництва НАТО в Україні.