RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Мережу стривожила заява голови Запорізької ОДА про підготовку захоплення влади у регіоні

У мережі з побоюванням поставилися до заяви Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля про підготовку в області "масштабних активних дій, спрямованих на підтримку насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України, а також фінансуванні зазначених дій" .

"Акумуляція коштів для фінансування протестних акцій відбувається за рахунок отримання протиправним способом бюджетних коштів...

Системні зловживання бюджетними коштами, гальмування виконання соціально важливих екологічних програм, злочини в сфері земельних відносин, блокування програм на важливих соціальних напрямках, підтримка деструктивної діяльності в сфері медицини, будівництва доріг, комунальних інфраструктур та інших стратегічних об'єктів регіону, доведення їх до вкрай низького стану викликає постійно зростаючі протестні настрої серед населення, які планується використовувати для досягнення зазначених злочинних п ланів", - заявив Бриль.

Він додав, що направить своє звернення разом з наявними фактами до президента, Генпрокуратури і Служби безпеки України.

Так, український журналіст і аналітик Максим Михайленко вважає, що є підстави вірити Брилю.

У мережі також переполошилися через потенційну небезпеку державної цілісності та суверенітету України.

Детальніше про загрозу сепаратизму читайте в матеріалі "Кремль готує реванш в Україні: сепаратизм загрожує будь-якому регіону", який опублікований на "Апострофі".