RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Людям треба дати вибір: відомий волонтер розповів, як боротися з сепаратистським ТБ на Донбасі

В Україні існують розробки, які дозволяють "глушити" ефір російських телеканалів, при цьому не перешкоджаючи трансляції українських програм.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий український волонтер Віталій Дейнега.

"Так. Є такі розробки. У нас є приватні компанії, які можуть виробляти дуже серйозне обладнання. А заглушити всі канали - це, насправді, дуже примітивна штука. Ти просто вводиш конкретні частоти - і ця установка туди щось передає. Наприклад, шум. І просто гасить, таким чином, все, що є в цьому діапазоні", - зазначив волонтер.

За словами Дейнеги, на Донбасі зберігся значний відсоток людей з проукраїнськими поглядами і їм потрібно надати вибір каналів, але зараз українські канали не поспішають відновлювати своє мовлення в зоні АТО через дорожнечу обладнання і низької платоспроможності населення.

"За моєю інформацією, зараз готується законопроект, де будуть передбачені знижки та сприятливі умови для каналів, які хочуть відновити в зоні АТО своє мовлення. Тобто, цей закон створить якісь пільгові умови, щоб канали зайшли", - резюмував Дейнега.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Все одно, чи буде Росія, важливо інше - Віталій Дейнега про зброю з США, "сепар-ТВ" та питання до Порошенка.