RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Немає надійної опори: психолог розповіла про катастрофічну ситуацію з політиками в Україні

Через сильне емоційне напруження, яке викликане війною, українцям властиво ідеалізувати політиків, але швидко в них розчаровуватися.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла політичний психолог Світлана Чуніхіна.

Експерт зазначила, що в українців на даний момент виявляються серйозні емоційні коливання.

"Ми живемо насправді в катастрофічній ситуації, хоча до неї вже звикли. У нас немає надійних опор, щоб на них спертися у важку хвилину. Для психологічного самопочуття, здоров'я суспільства це вкрай несприятливі умови. Як діти в сім'ях з ненадійними батьками не можуть розвиватися нормально, ось приблизно в такому ж ключі розвиваємося і ми", - зазначила Чуніхіна.

На її думку, для появи більш осмисленої політичної культури українцям необхідно частіше задаватися складними питаннями і намагатися усвідомити власні потреби.

"А ми звикли, що врятувати мають гроші: тарифи знизьте, знизьте ціни, але це не про те... Просто звикли отримувати все й одразу, ми не готові розставляти пріоритети, розуміти, що важливіше, не підміняти матеріальним порожнечу, не заповнювати матеріальним те, що в принципі має бути заповнений іншими речами", - резюмувала психолог.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апостроф": У Путіна є головний порок, а в українській політиці багато боягузтва – психолог.