Генерал з АТО розповів, як Україна готувалася до масштабних навчань Путіна в Білорусі

Під час спільних російсько-білоруських стратегічних навчань "Захід-2017" було помічено істотне переміщення техніки.

Про це Олег Мікац розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"З того, що ми бачимо і що по телевізору показують - перекидання техніки з центральних районів Росії. А тут, за нашими даними, ситуація більш-менш стабільна", - розповів Олег Мікац.

За його словами, Україна теж готувалася до навчань.

"У нас створені істотні запаси паливно-мастильних матеріалів. У нас створені запаси і ресурсів для реагування. Ми ж не тримаємо, як це було в 2014 або 2015 року всі наші Збройні сили тільки в Донецькій і Луганській областях. Ні. У нас дуже великий відсоток військ знаходиться там, в глибині України. І ці сили готові реагувати там, де буде необхідно", - додав легендарний генерал з АТО.

"Буде недостатньо - будемо клопотати про збільшення, про переміщення. Але поки ми готуємося до різних можливих варіантів. А далі вже життя покаже. Знаєте, як кажуть: "Гладко було на папері, та забули про яри. А по ним ходити", - резюмував Мікац.

Відзначимо, стратегічні навчання "Захід-2017" проходили 14-20 вересня на території Білорусі, а також на трьох полігонах Росії.

Як повідомляв "Апостроф", під час навчань "Захід 2017" розбився російський бойовий бомбардувальник.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа": "Якщо ми зараз візьмемо Донецьк, це розв'яже Росії руки" - легендарний генерал з АТО.