RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні дали великий термін бойовику ДНР з кличкою "Аватар"

Житель міста Донецьк (1974 р.н.), який в серпні 2014 по власною ініціативою вступив до лав так званої республіки ДНР, засуджений до 9 років ув'язнення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Чоловік був зарахований в непередбачене законом збройне формування під назвою "Кальміус" і, отримавши від бойовиків автомат Калашникова і позивний "Аватар", більше року "служив" у терористів поблизу селищ Григорівка і Нова Мар'ївка Тельманівського району", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, в обов'язки бойовика входило виявлення місць дислокації військової техніки, особового складу і фортифікаційних споруд Збройних сил України, задіяних в проведенні антитерористичної операції. Його затримали в жовтні 2015 року поблизу с. Григорівка.

Прокуратура наполягала на засудженні чоловіки за співпрацю з терористами (ч. 1 ст. 258-3), але Чернігівський районний суд Запорізької області перекваліфікував дії правопорушника на ст. 260 (участь у збройних формуваннях) та призначив тільки 4 роки позбавлення волі. Прокуратура Донецької області із зазначеним вироком не погодилася і оскаржила в суді вищої інстанції.

Як повідомляв "Апостроф", недавно співробітникам СБУ здався бойовик "ДНР", який був задіяний в охороні російське військового командування.