RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Глава ХОДА Світлична і Маршал Сенату Польщі відвідали військовий госпіталь в Харкові

13 жовтня Військово-медичний клінічний центр Північного регіону відвідали голова ХОДА Юлія Світлична та Маршал Сенату Республіки Польща Станіслав Карчевський.

"Польська сторона запропонувала надати список необхідного медичного обладнання, якого потребує шпиталь, і за короткий проміжок часу польські партнери регіону привезли частину цього обладнання", - повідомила керівник області, передає прес-служба адміністрації.

Госпіталь отримав аудіометр, електронні медичні ваги, лампу та окуляри для проведення операцій, візок для пацієнтів, стерилізаційний комплекс.

Світлична та Карчевський пройшлися медичним закладом та провідали військових, які там перебувають.

"Я дякую цим воїнам за те, що вони боронять кордони своєї країни, боронять кордони Європи. Польща розуміє і підтримує Україну, - зазначив Карчевський. - Я приїхав до Харкова, щоб зустрітися з військовими, зі справжніми героями. Також щоб зустрітися та познайомитися з керівником області Юлією Світличною, ознайомитися з регіоном. Польща буде співпрацювати з Україною й надалі. Є величезний потенціал для співробітництва, і ми повинні його використати".

За його словами, у ході зустрічі Юлія Світлична порушила питання стосовно продовження програми з реабілітації воїнів АТО у шпиталях Польщі.

"Щойно я повернуся до Польщі, я порушу це питання перед Міністерством охорони здоров’я. Таку допомогу ми вже надавали. Ми будемо продовжувати й надалі надавати можливість пораненим українським військовим проходити реабілітацію в Польщі», - сказав Карчевський.

"Це тільки початок нашої плідної співпраці. Сподіваюся, що всі проекти, які ми обговорили зі Станіславом Карчевським, будуть реалізовані найближчим часом", - сказала Світлична.

Також у ході візиту до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Юлія Світлична та Станіслав Карчевський привітали військових лікарів з майбутнім Днем захисника України.

«Я хочу подякувати всім працівникам госпіталю, лікарям за самовідданість, за службу. Оскільки я за фахом - хірург, знаю, яка це тяжка та відповідальна робота. Бажаю вам, щоб цієї роботи було якнайменше», - звернувся до лікарів представник Польщі.

Керівник області від Президента України Петра Порошенка передала двом військовим медикам державні нагороди.

"Збереження здоров’я військовим, ветеранам та воїнам АТО – цю місію ви виконуєте кожного дня. Ви своєю працею, професіоналізмом та любов’ю до держави рятуєте життя наших воїнів», - звернулася до лікарів Світлична.