Цілком передбачувано: військовий експерт оцінив слова ватажка ДНР про повернення Донбасу в Україну

Своїми заявами з умовами повернення окупованого Донбасу до складу України ватажок так званої "ДНР" Олександр Захарченко намагається озвучити очікувану позицію своїх кураторів з Кремля про те, що процес можливий на умовах Росії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Захарченко намагався донести нам простий меседж, що повернення до складу України можливе тільки на їх умовах. Або, якщо ми повертаємо Донбас на своїх умовах, тобто силовим варіантом, чого вони найбільше бояться, то тоді нібито доведеться винищити населення, щоб підкорити цей регіон. Тут чітка противага тому, що хоче Україна. Хочете нас забрати - забирайте, але такими, як ми є", - пояснює Жданов.

Що ж стосується озвучених Захарченком умов повернення в разі зміни влади в Україні, то тут, за словами, експерта, помітно сподівання на те, що нова влада змінить зовнішній і внутрішній політичні курси.

"Ми ж з вами теж сподіваємося на зміну влади в Російській Федерації та сподіваємося, що якщо Путіна поміняють, то новий президент Росії буде по-іншому ставитися до тієї проблеми, яка існує. Те ж саме і тут", - каже експерт.

При цьому Жданов зазначає, що заяви Захарченка, як і [ватажка так званої ЛНР Ігоря] Плотницького треба сприймати лише як меседжі кремлевських кураторів зазначених осіб.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю Жданова "Апострофу": Путін побоїться йти танками на Київ відразу з кількох причин - військовий експерт.