У Тернополі розгорається скандал через відмову місцевих лікарів надати допомогу вагітній переселенці з Криму

У Тернополі лікарі місцевої амбулаторії відмовили в безкоштовній допомозі переселенці з окупованого Криму.

Про це повідомляє 24 канал.

Кілька днів тому переселенка з Криму Світлана Калашникова, яка знаходиться на 7 місяці вагітності, відчула погіршення самопочуття. З високою температурою і тиском жінка звернулася за допомогою в амбулаторію недалеко від свого будинку.

Лікар вимагала від Калашникової показати прописку в паспорті, а після зажадала оплати за свої послуги. Медик послалася на постанову міської ради про те, що пацієнти, які не мають місцевої прописки, повинні платити за послуги в комунальних медустановах. Вартість прийому сімейного лікаря становить 30 гривень.

"Не дійшло навіть до огляду, так як паспорт, документи пацієнт не пред'явив. Жінка вибігла з амбулаторії. За нею вийшла реєстратор і попросила повернутися на прийом і сказала, що жінка буде оглянута. На що вона відмовилася", - розповідає про конфлікт сімейний лікар амбулаторії №14 Надія Керничний.

Виявилося, що для безкоштовного огляду жінки міська рада повинна укласти спеціальний договір з містом, де вона прописана. Також з'ясувалося, що з жінки не повинні були вимагати плату, так як постанова міськради почне діяти тільки з 2018 року. Втім, в медустанові вже виписали кілька рахунків за послуги пацієнтам.

Про інші проблеми внутрішньо переміщених осіб читайте матеріал "Апострофа": "Чи заплатить Росія за Донбас? Це питання на мільйон доларів".