Російські танки в Києві: відомий журналіст вказав на небезпечні моменти у війні за Донбасі

Донецький журналіст Денис Казанський вважає, що війна на Донбасі йде вже не заради повернення окупованих територій під контроль України, а заради того, щоб російські танки не виявилися в інших українських містах.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Справа в тому, що питання війни - це ж не питання вже навіть повернення Донбасу, це питання не пустити далі. Тому що, якщо не буде фронту завтра, то що буде? Просто з'являться ці танки ... Так, в Дніпрі, в Харкові і так далі. Це не питання вже навіть відвоювання, це питання якогось загородження", - говорить Казанський.

За його словами, Україна задається питанням як повертати території, а в окупованих містах не збираються повертатися. Журналіст каже, що якщо ситуація продовжить розвиватися в цьому напрямку ще пару років, то в разі референдуму жителі України скажуть, що Донбас повертати не потрібно.

"А якщо затягнеться ця ситуація ще - а вона вже затягнулася - то я не бачу взагалі перспектив повернення", - констатує Казанський.

При цьому на питання про те, чи можливе повернення окупованого Донбасу військовим шляхом, журналіст відповідає ствердно.

"Звичайно, можливо, завжди можливо. Ми ж не знаємо, що станеться. Якщо Росія звідти піде, то - звичайно. По суті, українська армія просто зайде, не зустрічаючи толком ніяких перешкод. Але перемогти Росію, поки вона там - навряд чи", - вважає він.

Також Казанський зазначає, що навіть західні партнери України не наполягають на військовому шляху повернення окупованих територій.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Росія увірветься до Харкова та інших міст, тільки якщо щось станеться в Києві - Денис Казанський.