RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Повинні співпасти зірки: в Україні дали прогноз загрози нового сепаратистського сценарію Кремля

Донецький журналіст Денис Казанський вважає малоймовірним, що Росія зможе запустити донбаський сценарій в інших регіонах України.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Повинно збігтися багато чинників. Ось якщо буде якась нестабільність в Києві, якщо тут почнеться чергова політична криза, який може розколоти Україну, щось, схоже на події 2014 року, тоді, умовно кажучи, ці регіональні еліти можуть як би захвилюватися, проявити бажання відокремитися, автономизуватися. І якщо вони ще закличуть на допомогу "дах" у вигляді кремлівських формувань, то тоді може повторитися донецький сценарій. Але для цього повинні зірки співпасти, як це трапилося в 2014 році. Дуже багато факторів співпало", - говорить Казанський.

За його словами, Росія діє за певним алгоритмом.

"Це не тотальне беззаконня, Путін (президент Росії - прим. "Апострофа") не ввів війська до Києва, він вводить їх тільки туди, де він може прикритися умовної місцевої самообороною, "ополченням", де будуть зустрічати місцеві ватажки, які будуть згодні грати роль ширми, де будуть місцеві еліти, які зможуть провести якийсь "референдум", щоб забезпечити легітимне прикриття того, що відбувається. Путін же безпосередньо не діє як окупант, він не проводить класичну окупацію, грубо кажучи, як Гітлер робив. Він не ввів просто так війська, йому потрібна легітимність. Навіть в Криму вони все одно проводили "референдум", розповідали, мовляв, це ж люди самі захотіли. По беспределу, я думаю, він не буде діяти, йому потрібно, щоб збіглася ситуація, як вона збіглася в 2014 році. Просто так увірватися до Харкова - я не вірю, що це станеться. А ось якщо щось станеться тут, якщо почнеться якийсь конфлікт, не дай Бог, то може бути все що завгодно", - резюмує журналіст.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Росія увірветься до Харкова і інших міст, тільки якщо щось станеться в Києві - Денис Казанський.