RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Усунення Плотницького та боротьба за потоки: стало відомо, чим може закінчитися "переворот" проти ватажка ЛНР

Протистояння луганських бойовиків може бути спробою переділу контролю над фінансовими потоками на окупованій території.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав військовий оглядач, головний редактор сайту "Інформаційний опір" Юрій Карін.

Також Карін не виключає, що другою причиною загострення протистояння в окупованому Луганську є боротьба російських спецслужб за контроль над бойовиками.

"Другий варіант – це отримання всієї повноти влади на цій території. І тут вирішується, хто з спецслужб Росії переможе – ГРУ або ФСБ", - зазначив експерт.

Карін також зазначив, що спроба усунення Плотницького може бути пов'язана з подальшим об'єднанням ЛНР і ДНР в одну організацію.

"Третій варіант – усунення Плотницького від влади з метою об'єднання окупованих територій Луганської і Донецької області в чергове непорозуміння зі столицею в Донецьку. Це спрощує і здешевлює для РФ утримання цих територій. Крім того, контроль над всіма потоками залишається в руках однієї людини", - резюмував Карін.

Детальніше про протистояння луганських бойовиків читайте в матеріалі "Апострофа": "Переворот" проти ватажка ЛНР: три головних варіанти для Луганська".